Marleen de Ruijter

Mijn naam is Marleen de Ruijter. Ik ben dierenarts bij Dierenkliniek De Bilt.

Mijn naam is Marleen de Ruijter en ik ben geboren in Krimpen aan de Lek. Als kind was ik al gek op dieren en ik had er heel wat: allerlei soorten knaagdieren, konijnen, vogels… Sinds mijn 15e heb ik altijd een of meer honden: een dwergschnauzer, greyhounds, een bullterriër, een dwergpoedel. Vaak zijn het afstandshonden en hebben ze al een heel verleden achter zich.

Ik wilde heel graag dierenarts worden en dat is gelukt: in 1984 werd ik ingeloot voor de studie diergeneeskunde in Utrecht en 7 jaar later studeerde ik af als dierenarts. Na bijna 4 jaar in een gemengde praktijk in Zuid-Holland gewerkt te hebben verhuisde ik naar Friesland. Daar werkte ik ruim 15 jaar in een grote, moderne kliniek. Ik heb er heel veel ervaring opgedaan en me verder bekwaamd in de vakgebieden dermatologie, endocrinologie, interne geneeskunde en bijzondere dieren.

In 2010 ben ik samen met mijn man en zijn kinderen naar het midden van Nederland verhuisd en ben ik in de Dierenkliniek De Bilt gaan werken. Het bevalt  me hier erg goed: het werk is afwisselend, het contact met de klanten is fijn en er werkt een hecht team, dat zeer betrokken is bij de patiënten, maar ook bij hun eigenaren. Klantvriendelijkheid staat hier, zoals het hoort, voorop.

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met lezen, tuinieren, (berg)wandelen, kunstgeschiedenis, zingen en natuurlijk mijn eigen dieren: mijn 2 Vlaamse Reuzen, 2 hoogbejaarde chinchilla’s en de 3 chihuahua’s Roos, Big en Bep.