Marleen de Ruijter

Mijn naam is Marleen de Ruijter. Ik ben dierenarts bij Dierenkliniek De Bilt.

Mijn naam is Marleen de Ruijter. In 1991 ben ik als dierenarts afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht.
Daarna heb ik in een aantal klinieken gewerkt tot ik in 2010 als 2e dierenarts bij Dierenkliniek De Bilt kwam werken.
Omdat het vak van gezelschapsdierenarts tegenwoordig zeer breed is ben ik mij jaren geleden steeds meer gaan specialiseren in een aantal deelgebieden van de diergeneeskunde: zo heb ik mij verdiept in de problemen van konijnen en knaagdieren, de interne geneeskunde, de endocrinologie en de dermatologie. Met name de dermatologie (ziekteleer van de huid) is mijn grote passie en ik heb hierin inmiddels al heel wat nascholingen gevolgd.

Ook bij dieren komen veel huidaandoeningen voor: denk aan parasitaire aandoeningen, auto-immuun ziekten, maar met name chronische allergie├źn en oorontstekingen kunnen dier en eigenaar tot wanhoop drijven.

Het is dan heel fijn om een diagnose te kunnen stellen en samen met de eigenaar te zoeken naar de beste oplossing.

U kunt bij mij een afspraak maken voor een uitgebreid huidconsult, waarin we samen een groot aantal vragen doornemen en ik specifieke onderzoeken uitvoer aan de huid van uw huisdier.

In mijn vrije tijd beleef ik veel plezier aan mijn eigen huisdieren: de chihuahua’s Big, Bep, Roos en Miep, mijn 4 konijnen, de kippen met haan Henkie en mijn bijenvolken. Als hobby-imker oogst ik in de zomer mijn eigen honing en maak ik producten van bijenwas.┬áDaarnaast houd ik van Nordic walking, lezen en tuinieren.