Februari maand van het gebit

Februari maand van het gebit

Net als bij ons is een goede verzorging van het gebit bij onze huisdieren erg belangrijk. Indien mogelijk is het poetsen van het gebit de beste manier om tandplak en daarna het ontstaan van tandsteen te voorkomen. Dit lukt helaas niet bij alle dieren.

Tandplak veroorzaakt een laagje op de tanden, dit verhard zich tot tandsteen waardoor er weer meer tandplak achterblijft. Hierin bevinden zich allerlei soorten bacteriën, deze veroorzaken dan weer ontstekingen aan tandvlees en mondslijmvlies. Vaak begint een dier dan ook uit zijn bek te stinken. In latere instantie zal er parodontitis kunnen ontstaan, dit is pijnlijk en zal er het verlies van tanden en kiezen tot gevolg hebben. Deze ontstekingen kunnen naast pijn en stinken uit de bek meerdere gevolgen hebben voor de gezondheid van het huisdier. 

Regelmatige controle van het gebit is dan ook noodzakelijk en bieden we gratis aan. Indien nodig zullen we het advies geven om onder narcose het gebit van uw huisdier professioneel te laten reinigen. Onder narcose kan dan een juiste inschatting worden gemaakt of het ook nodig is dat er tanden en/of kiezen moeten worden getrokken. Soms is het nodig om daarbij een Röntgenfoto te maken van het aangetaste gebitselement. Hierdoor kunnen we nog beter beoordelen of een extractie echt wel noodzakelijk is of dat de tand/kies toch nog kan blijven zitten.

Nadat het gebit goed is schoongemaakt worden alle elementen gepolijst om zo de laatste minuscule restjes te verwijderen. Na de gebitsreiniging is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het onderhouden van het gebit om verdere problemen te voorkomen. Hierover geven we u graag meer informatie.

Laat uw huisdier gratis controleren en krijg 10 % korting op gebitsverzorgende producten.