SocialVet

SocialVet, de beste zorg voor een sociaal tarief

Huisdieren kunnen een fantastische aanvulling zijn op ons leven.
Helaas zien wij te vaak dat mensen die krap bij kas zitten worstelen met de zorg voor hun huisdier. Soms zorgt dat voor geen zorg, soms voor slechte zorg bij een goedkope kliniek met beperkte kennis of mogelijkheden.

Om de dieren niet de dupe te laten worden van tegenslagen in het leven van hun baasje starten wij SocialVet. Goede gezondheidszorg voor huisdieren van minima tegen een sociaal tarief.
Ons sociaal tarief is een gereduceerd tarief voor diereigenaren die van een bijstandsinkomen moeten leven of bij de voedselbank lopen. Het tarief is gebaseerd op onze kostprijs en geldt voor consulten, handelingen, operaties en ingrepen. Het verschil tussen de tarieven die wij normaal hanteren en voor SocialVet zit hem in het uurtarief van de dierenarts. Helaas krijgen wij geen subsidie, dus het verschil tussen de reguliere prijs en het sociaal tarief komt uit onze eigen zak.

Consulten en operaties zijn dus enkel goedkoper, omdat de tijd van de dierenarts minder wordt doorberekend. De behandeling zelf wordt op hetzelfde, hoge niveau uitgevoerd als bij alle cliënten van Dierenkliniek De Bilt. Het is dus wel mogelijk dat sommige behandelingen elders nog steeds goedkoper zijn. Maar dan is de kans dat de kwaliteit van de zorg er onder lijdt wel heel groot.
Aan het sociaal tarief zijn voorwaarden verbonden, welke u hieronder kunt lezen.

Voorwaarden SocialVet tarieven

Om voor het sociale tarief in aanmerking te komen, moet u kunnen aantonen dat u aan de door ons gestelde voorwaarden voldoet. Lees daarom voordat u een afspraak met ons maakt onderstaande voorwaarden goed door. Zo weet u wat u mee moet nemen. Bij vragen kunt u bellen, wij staan u graag te woord.
Op al onze handelingen zijn de algemene voorwaarden van de KNMvD van toepassing. Deze zijn hier te vinden.

Het SocialVet tarief is uitsluitend voor bewoners uit Gemeente De Bilt/Bilthoven.

Inkomensgrens

Het inkomen van u en uw partner of huisgenoten ligt op of onder de bijstandsnorm. Daarbij maakt het niet uit of u een uitkering heeft of een betaalde baan. De hoogte van de bijstandsnorm kunt u vinden op deze pagina van de Rijksoverheid.
Ook accepteren wij klanten met een financiële regeling bij een bewindvoerder, mits het besteedbare inkomen niet boven bijstandsniveau uitkomt.

Controle inkomen

Bij ieder bezoek aan de dierenarts kunnen wij de hoogte van uw inkomen controleren. Hiervoor moet u meenemen:
1. Uitkeringsspecificatie (niet ouder dan één maand)
2. Of salarisstroken van de afgelopen twee maanden
3. Of bankafschriften van de afgelopen twee maanden
Twijfelt u over de papieren die u mee moet nemen, belt u ons dan gerust even op. Wij helpen u graag verder.

Legitimatie

Bij elk bezoek neemt u een geldig legitimatiebewijs mee: paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en een bewijs van woonadres (dus een brief van een grote organisatie (bank/UWV/verzekering) op naam van de persoon op het identiteitsbewijs).

Maximaal twee dieren

U kunt maximaal twee dieren per woonadres aanbieden die behandeld zullen worden tegen het SocialVet Reductietarief. Als u meer dieren wilt laten behandelen, geldt bij het derde dier en de volgende dieren het normale, marktconforme tarief. De inschrijving van de dieren is permanent, en vervalt alleen wanneer het dier overlijdt of van eigenaar verandert.

Verplicht chippen

De dieren die voor het SocialVet Reductietarief worden ingeschreven, moeten gechipt zijn. Is dit niet het geval, dan moeten ze bij het eerste bezoek gechipt en geregistreerd worden. De registratie mag alleen op uw naam worden gezet, niet op een andere naam.

Fraude en ongewenst gedrag

Wanneer wij aanwijzingen hebben voor fraude met de verstrekte gegevens, houden wij ons het recht voor om de klant te weigeren. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Er worden oude, gemanipuleerde of verkeerde financiële gegevens verstrekt
  2. Een eigenaar verwisselt de identiteit van de dieren om meer dan twee huisdieren voor SocialVet Reductietarief te laten behandelen
  3. Een eigenaar biedt een huisdier van iemand anders aan als zijnde zijn of haar huisdier.

Ons recht op weigeren geldt ook bij ongewenst gedrag (bijvoorbeeld verbaal of fysiek geweld tegen onze medewerkers).

Tarieven

Hieronder enkele van onze Izivet tarieven.

Consult €35,-
Chippen €25,-
Vaccinatie kat €35,-
Vaccinatie hond €35,-
Sterilisatie poes €110,-
Sterilisatie teef vanaf €260,-
Castratie kater €50,-
Castratie reu vanaf €140,-
Röntgenfoto 1e opname €45,-
Röntgenfoto 2e opname €25,-

De operatietarieven voor de hond zijn afhankelijk van het gewicht. Alle operatietarieven zijn incl. narcose, operatie en pijnstilling, maar excl. kraag/romper.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie, of heeft u vragen over Izivet? Bel gerust, wij staan u graag te woord!